Faq

Wat taxeren jullie allemaal?

Wij taxeren praktisch alles. Op momenten dat de expert twijfelt wordt er (zonder bijkomende kosten) een extra collega ingeschakeld. Dat is het voordeel van ons samenwerkingsverband.

Is de taxatie geldig voor mijn verzekering?

Het taxatierapport dat u van ons ontvangt wordt geaccepteerd door alle verzekeringsmaatschappijen. Het wordt opgemaakt door een van onze experts die allen gecertificeerd zijn en als dusdanig officieel erkend  door de rechtbank, bij de belastingdienst en door de verzekeringsmaatschappijen.
Neem hiervoor contact met ons op en er zal iemand bij u langs komen voor een officiele  taxatie.

Hoe weet ik of de taxatie die ik ontvang ook klopt?

De experts hebben jarenlange ervaring in de kunst. Als onze mensen ergens niet uitkomen nemen ze contact op met een eventuele andere gespecialiseerde collega om op die manier het verder voor u uit te zoeken. Indien mogelijk worden er referenties vermeld in het taxatierapport, waardoor u de informatie kunt controleren en terug zoeken.

Hoe uitgebreid is een taxatierapport?

Het kan opgesteld worden naar uw eigen wensen.
Dit kan zijn een eenvoudig rapport met een korte beschrijving en een waardebepaling tot en met een uitgebreid rapport met veel informatie, herkomst, litteratuur en eventuele foto´s.

Hoe lang is een taxatierapport geldig?

Door verzekeringsmaatschappijen wordt een periode van drie jaar aangehouden , waarna er meestal geindexeerd wordt. Voor een verlenging van het rapport na 3 jaar bent u slechts een klein bedrag kwijt omdat het rapport alleen herzien hoeft te worden. Ook hier kunt u met ons afspraken over maken.

Heb ik iets aan een oud taxatierapport?

Jazeker, dat is kostenbesparend,  omdat onze taxateur dan alleen hoeft te kijken of alles er nog is en of de beschrijvingen en prijzen nog up to date zijn. Dat scheelt in tijd, dus in kosten.

Rekenen jullie per uur of een percentage van de getaxeerde waarden?

Wij rekenen de tijd die wij aan een taxatie besteden. De reden hiervoor:  is er een boedel met enkele zeer kostbare objecten dan is de taxateur snel klaar en bij percentage berekeningen moet de klant toch veel betalen.
Vandaar dat wij de tijd dat we bezig zijn rekenen.